Flere cyklister, tak

cykelhjelm
Den mest effektive måde at reducere sandsynligheden for skade ved cykling er at øge antallet af folk der cykler. Når andelen af folk der cykler fordobles, falder skadesrisikoen pr cyklist med 35-40%.

Lad os ikke skræmme borgerne. Lad os inspirere. Forsætte den gode udvikling med mere sikker infrastruktur for cykler og hente inspiration fra udlandet.

Som The European Cyclists' Federation siger: Trafiksikkerhed for cyklister kan kun forbedres ved at fjerne faren ved dens rod: at gøre trafikken roligere.

Hvorfor fejrer vi ikke cyklen i Danmark som man gør i andre lande? Hvorfor fokuserer vi ikke på de positive aspekter af cykling? Bedre sundhed, færre sygedage, mindre C02 udslip og alt det andet.

I de fleste hollandske byer afholder de en cykelfestival, ofte kaldet 'fietsvierdaagse' hvor cyklen er fejrede over fire dage. Se en Youtube film om det her.


I Västerås, Sverige fejrer de skam også cyklen. 33% af borgerne cykler dagligt og de har en fremragende statue i byen som fejrer cyklen. Hvorfor ikke i København eller Odense eller Aarhus?


Der er mange muligheder for at gøre cyklen til et symbol.

Vi efterlyser flere positive, folkelige initiativer fra kommunerne - udover bedre cykelinfrastruktur og sikkerhed. Cykelfestivaler er en god start.